ua en ru

Янукович і Медведєв сьогодні проведуть переговори

Президенти України і Росії Віктор Янукович і Дмитро Медведєв сьогодні в державній резиденції Завидово проведуть переговори.

Очікується, що сторони обговорять на зустрічі питання морських кордонів у Керченській протоці, розширення подальшого співробітництва, газові проблеми, співпрацю в авіабудуванні і космічній сфері.

Вчора міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко заявив в ефірі телеканалу "Інтер", що Янукович повезе в Москву "цікаві пропозиції". За словами міністра, Янукович нічого не буде "здавати" Росії в обмін на зниження ціни на газ.

Україна вимагає перегляду газових угод з Росією, враховуючи поточну ціну завищеною. На думку голови "Нафтогазу" Євгена Бакуліна, справедливою була б ціна 230 дол. за тисячу кубометрів замість 345 дол., які Україна платить в третьому кварталі поточного року.

"Газпром" неодноразово заявляв, що коригування цін можливе лише за умови злиття "Нафтогазу" і "Газпрому". Українська сторона на це піти не готова.

У ЗМІ висловлювалися припущення, що Янукович запропонує створити тристоронній газовий консорціум за участю країн Євросоюзу і "Газпрому".