ua en ru

Янукович: держбюджет-2014 передбачає реалізацію рекордної кількості інфраструктурних проектів

Державний бюджет на 2014 рік буде передбачати реалізацію рекордної кількості інфраструктурних проектів. Про це Президент України Віктор Янукович сказав в інтерв'ю представникам українських ЗМІ.

За словами Віктора Януковича, у 2014 році розпочнеться реалізація низки проектів, розроблених, зокрема, з Російською Федерацією.

"Нас очікує будівництво разом з Росією двох блоків на Хмельницькій АЕС. Нас чекає будівництво заводу з виробництва ядерного палива в Кіровоградській області", - підкреслив він.

За словами Віктора Януковича, Україна і Росія будуть реалізовувати спільні проекти в суднобудуванні, літакобудуванні, енергетичному і транспортному машинобудуванні.

Президент також відзначив важливість співпраці з таким стратегічним партнером України як Китай.

"Ми вже маємо товарообіг в 10 мільярдів доларів. Наша мета в найближчі роки збільшити товарообіг в рази. Тому ми дали згоду стати стратегічним партнером Китаю в будівництві проекту "Великий шовковий шлях", який передбачає будівництво величезної інфраструктури навколо транспортного коридору", - сказав він.

Глава держави нагадав, що Україна і Китай вже підписали угоди з будівництва великого порту в Криму, теплоелектростанції в Одеській області, будівництва "Повітряного експреса", кільцевої дороги навколо Києва.

Президент також відзначив важливість будівництва спільно з Китаєм заводів з газифікації українського вугілля.

"Ми видобуток вугілля з року в рік будемо збільшувати, і ці заводи будуть виробляти синтетичний газ", - сказав глава держави.

Як підкреслив Віктор Янукович, за результатами домовленостей з Китаєм активніше реалізовуватиметься програма з будівництва доступного житла.