ua en ru

WSJ: НАТО перекине 4 тис. військових до своїх східних кордонів

WSJ: НАТО перекине 4 тис. військових до своїх східних кордонів Фото: НАТО планує перекинути 4 батальйони до кордонів з Росією

Плани альянсу пов’язані з численними прикордонними військовими навчаннями РФ

НАТО планує перекинути в Польщу та балтійські країни чотири батальйони чисельністю до 4 тис. військовослужбовців. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Заступник міністра оборони США Роберт Уорк підтвердив інформацію про плани НАТО посилити східні кордони альянсу, пояснивши перекидання додаткових сил численними військовими навчаннями з участю великої кількості військовослужбовців, які Росія проводить біля своїх кордонів, що в НАТО розцінюють як "надзвичайно провокаційну поведінку".


Очікується, що два батальйони нададуть США, по одному - Велика Британія і Німеччина.

Міністри закордонних справ НАТО ще в лютому схвалили основні принципи розміщення додаткових сил у східній європі, однак тоді дипломати запевняли, що конкретних цифр озвучено не було.

Наголошується, що німецький батальйон візьме участь в операції не дивлячись на громадську думку в Німеччині - останнє опитування фонду Бертельсманн показало, що близько 50% німців не підтримують плани створення баз НАТО на сході Європи.

Німецькі військові можуть вирушити до Литви, проте остаточне рішення про те, де вони будуть розміщені, поки не прийняте.

Нагадаємо, два американські винищувачі F-22 в понеділок, 25 квітня, вперше вилетіли на румунську авіабазу в регіон Чорного моря в рамках посилення Вашингтоном військової підтримки східноєвропейських союзників НАТО, що стикаються з агресією з боку Росії.