ua en ru

Windows 8: продажі за перший місяць склали 40 млн копій

Продажі Windows 8 за перший місяць склали 40 млн копій, говориться у звіті компанії. Глава фінансового і маркетингового підрозділу Microsoft Тамі Реллер повідомив, що продажі Windows 8 випереджають продажі попереднього покоління операційної системи - Windows 7 на аналогічному етапі.

Нагадаємо, що Windows 8 і планшетний комп'ютер Surface були запущені в продаж 26 жовтня цього року. Microsoft не розкриває дані по продажах Surface.

Експерти відзначають, що 40 млн копій Windows 8 призначено, перш за все, для виробників комп'ютерів, які встановлюють операційну систему перед продажем техніки споживачам.

У Microsft сподіваються, що Windows 8 допоможе збільшити кількість користувачів виробів компанії до 1 млрд осіб.

Заснована в 1975 р. корпорація Microsoft є світовим лідером у виробництві програмного забезпечення, наданні послуг і розробці інтернет-технологій для персональних комп'ютерів і серверів. Компанія пропонує програмні продукти для ділового і особистого застосування. Одним з найвідоміших продуктів компанії є операційна система Windows, а також набір додатків Microsoft Office. Компанії належить інтернет-пошукач Bing, а з жовтня 2011 р. - сервіс інтернет-телефонії Skype, придбаний у групи приватних інвесторів за 8,5 млрд дол. Засновником Microsoft є одна з найбагатших людей на планеті Білл Гейтс.

Читайте також: Президент підрозділу Windows пішов з Microsoft