ua en ru

WikiLeaks почала публікувати переписку правлячої партії Туреччини

WikiLeaks почала публікувати переписку правлячої партії Туреччини Фото: WikiLeaks опублікувала листування партії Ердогана у відповідь на "чистки" в Туреччині

В публічний доступ планується викласти майже 300 тис. листів

Сайт організації WikiLeaks оголосив про публікацію першої партії електронних листів, відправлених з домену правлячої у Туреччині Партії справедливості і розвитку. Про це повідомляється на сайті організації.

Такий крок WikiLeaks зробила у відповідь на масові "чистки" в державних органах Туреччини після провалу спроби перевороту.


Згідно з повідомленням, загалом в публічний доступ викладені 294 548 листів з 762 електронних поштових скриньок основного партійного домену akparti.org.tr.

Найсвіжіший лист було відправлено 6 липня 2016 року, найстаріший був написаний в 2010 році.

WikiLeaks пояснює, що цей домен використовується головним чином для листування з міжнародних справ, а не з "найчутливіших" внутрішніх питань.

У повідомленні також йдеться, що матеріал був отриманий за тиждень до спроби військового перевороту в Туреччині, яка сталася в ніч на 16 липня.

Листування було опубліковане раніше запланованого часу через початок "чисток" у держструктурах Туреччини після придушення перевороту.

Нагадаємо, вища рада телебачення і радіомовлення Туреччини анулювала ліцензії 24 теле - і радіокомпаній, пов'язаних з імамом Фетуллахом Гюленом, якого звинувачують у причетності до перевороту в Туреччині.