ua en ru

На хабарі затримано заступника начальника льотної академії

На хабарі затримано заступника начальника льотної академії Фото: затримання на хабарі (gp.gov.ua)

Посадовець вимагав неправомірну вигоду в розмірі 18 тис грривень

Під час отримання хабара військовою прокуратурою затримано заступника начальника з наземних служб Кіровоградської льотної академії Національного авіаційного університету. Про це повідомляє відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Зазначається, що заступника начальника льотної академії було затримано 6 квітня 2018 року у рамках кримінального провадження за фактом вимагання неправомірної вигоди.

"Досудовим розслідуванням установлено, що вказаний посадовець вимагав неправомірну вигоду в розмірі 18 тис грн за надання дозволу на встановлення двох каво-машин на території навчального закладу", - йдеться у повідомленні.

"У той же день військовою прокуратурою гарнізону затриманому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України та судом обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту", - зазначили у прокуратурі.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, з початку квітня підрозділами Департаменту захисту економіки Нацполіції спільно з іншими правоохоронними органами було виявлено 18 зловмисників, які звинувачуються в отриманні хабарів і здирництві. Серед них є і прокурор, і в.о. голови РДА, та проректор навчального закладу, і рядові працівники органів виконавчої влади.