ua en ru

Поодинокі вибухи боєприпасів в Балаклії тривають

Поодинокі вибухи боєприпасів в Балаклії тривають Фото: у Балаклії поодинокі вибухи боєприпасів тривають

Всього з початку робіт після вибухів у Балаклії вилучено 620 вибухонебезпечних предметів

У Балаклії Харківської області, де на складах Збройних Сил України відбулися вибухи боєприпасів, спостерігаються поодинокі вибухи різної інтенсивності. Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

"Станом на 21:00 25 березня на технічній території арсеналу в місті Балаклія Харківської області спостерігаються поодинокі вибухи боєприпасів різної інтенсивності", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, для ліквідації окремих осередків тління на технічній території арсеналу від Міноборони залучено 3 пожежні танки та інженерна машина. Для підвозу води та заправки пожежних танків від ДСНС України залучено 3 пожежні автоцистерни.

Крім того, на станції Балаклія 25 березня відновлено рух залізничного транспорту. Закрито повітряний простір на відстані 40 км від місця події. Піротехнічні підрозділи здійснюють очищення території від вибухонебезпечних предметів і залишків боєприпасів.

Всього з початку робіт вилучено 620 вибухонебезпечних предметів. До виконання робіт з розмінування залучено 75 піротехніків і 27 одиниць спеціальної техніки.

Також місцевими органами влади організовано комісійне обстеження пошкоджених будівель міста і району щодо визначення обсягів руйнувань. Всього створено 20 груп для комісійного обстеження.

Разом з тим організовано одноразове гаряче харчування жителів селища Нафтовик. Також здійснюється роздача продуктових наборів постраждалому населенню у двох стаціонарних пунктах видачі гуманітарної допомоги. Всього видано 900 продуктових наборів.

altaltaltalt

Фото: у Балаклії поодинокі вибухи боєприпасів тривають

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Балаклію Харківської області почали прибувати представники НАТО для розмінування території військової бази.