ua en ru

Виводити з кризи Київський зоопарк буде головний радник Біопарку Валенсії К.Брауер, - А.Голубченко

Виводити з кризи Київський зоопарк буде головний радник Біопарку Валенсії Кун Брауер. Про це заявив сьогодні на прес-конференції заступник голови КМДА Анатолій Голубченко, передає кореспондент РБК-Україна.
Завтра відбудеться підписання контракту між Київською міською державною адміністрацією (КМДА) та головним радником Біопарку Валенсії Куном Брауером в якості куратора-консультанта Київського зоопарку. Згідно з контрактом К.Брауер надаватиме консультації безкоштовно на громадських засадах.
"Спільними зусиллями КМДА, працівників зоопарку та К.Брауера маємо за 3-4 роки повернути Київський зоопарк в Європейську асоціацію зоопарків, з якої він був виключений у 2007 р. через численні порушення, та вивести його в один ряд з сучасними європейськими зоопарками", - поділився планами А.Голубченко.
Крім цього А.Голубченко повідомив, що теперішній генеральний директор Київського зоопарку Світлана Берзіна залишиться на своїй посаді. "Згідно з висновком вітчизняних комісій, які досліджували ситуацію, в якій опинився в останні роки Київський зоопарк, вітчизняні спеціалісти дійшли висновку, що С.Берзіна може вирішити питання, пов'язані з розвитком зоопарку", - наголосив А.Голубченко.
А.Голубченко також зазначив, що через недостатнє фінансування в останні роки було неможливо повною мірою підтримувати зоопарк і займатися його розвитком.