ua en ru

Вищий суд Великобританії не відклав справу, а відмовив Ferrexpo у розгляді позову про акції Полтавського ГЗК в британських судах

Компанії-відповідачі, що претендують на 40,19% акцій Полтавського гзк, закликають Костянтина Жеваго не вводити інвесторів в оману.

Gilson Investments Limited, Emsworth Assets Limited, Calefort Developments Limited і Trimcroft Services Limited вважають поширену прес-служба Ferrexpo у низці українських ЗМІ інформацію про нібито "припинення "розгляду справи свідомим перекручуванням фактів і маніпуляцією довіру інвесторів.

Як повідомив Андрій Колупаєв - партнер юридичної фірми Lexwell, яка виступає юридичним радником Gilson Investments Limited, Emsworth Assets Limited, Calefort Developments Limited і Trimcroft Services Limited з даного спору, "цим рішенням Вищий суд Великобританії визнав непереконливими доводи Ferrexpo про необхідність розгляду справи у Великобританії і, по суті, відмовив у вирішенні спору, вказавши на переважну компетенції українських судів".

При цьому, Ferrexpo не погодилася з результатами вирішення спору і спробувала оскаржити рішення британського суду, проте на даному етапі прохання про апеляції було відхилено суддею Ендрю Смітом.

Як повідомив Андрій Колупаєв, Gilson Investments Limited, Emsworth Assets Limited, Calefort Developments Limited і Trimcroft Services Limited повністю задоволені винесеним рішенням судді Ендрю Сміта, згідно з яким справа підлягає розгляду в українських, а не британських судах. "Наші клієнти завжди дотримувалися позиції, що це питання української правової системи і тому ми сподіваємося на швидке вирішення спору щодо 40,19% акцій Полтавського Гзк, що досить негативно позначається на діяльності компанії та очевидно не йде на користь всім сторонам процесу", - відзначив Андрій Колупаєв.