ua en ru

Вищий спецсуд залишив у силі вирок убивцям Макар

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ виніс остаточне рішення у справі Оксани Макар, залишивши в силі вирок, за яким Євген Краснощок отримав довічне ув'язнення, Максим Присяжнюк - 15 років позбавлення волі і Артем Погосян - 14 років позбавлення волі. Про це у своєму Facebook повідомив Віктор Василюк, адвокат матері Макар Тетяни Суровицької.

"Незважаючи на те, що ми вимагали довічне ув'язнення для всіх засуджених, в цілому я рішенням задоволений. Головне, що їм залишилася задоволена мама Оксани. Вона сказала: "З них досить. Решта - на розсуд Бога", - йдеться в повідомленні.

"Під час засідання Краснощок заявив, що він підтримує нашу касаційну скаргу і просить суд дати всім однакове покарання, оскільки всі брали участь разом", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Центральний районний суд Миколаєва 27 листопада 2012 р. виніс вердикт у справі про зґвалтування та вбивство 18-річної Оксани Макар.

30 травня Апеляційний суд Миколаївської області залишив без змін вирок вбивцям дівчини.

Обгорілу Оксану Макар знайшли 10 березня 2012 р. у Миколаєві неподалік від будмайданчика. Як з'ясувалося пізніше, її зґвалтували і намагалися спалити живцем у ніч на 9 березня троє молодих людей. Було порушено кримінальну справу за фактом замаху на вбивство дівчини 1993 року народження. Незважаючи на надану інтенсивну медичну допомогу, Макар померла 29 березня в Донецькому опіковому центрі.