ua en ru

Вища рада юстиції за 9 місяців ц.р. внесла 204 подання про звільнення суддів

Вища рада юстиції за 9 місяців ц.р. внесла 204 подання про звільнення суддів. Про це журналістам повідомили у прес-службі ВРЮ, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, Президентові було внесено подання щодо 21 судді, а Верховній Раді - 183. З цієї цифри за власним бажання внесено подання щодо 13 суддів, у зв'язку з виходом у відставку - 131 суді, у зв'язку з закінченням строку повноважень - 6 суддів, у зв'язку з досягненням пенсійного віку - 1 судді, у зв'язку з набранням законної сили обвинувального вироку - 6 суддів, за порушення присяги судді - 47 суддів.

Також впродовж цього часу було внесено 377 подань Президентові про призначення кандидатів на посаду суддів, з них 49 особам було відмовлено.

Крім того, за 9 міс. було розглянуто питання щодо призначення 11 голів судів, серед них господарських судів - 3, окружних адміністративних - 3, апеляційних судів областей, Києва, Севастополя - 2, апеляційних господарських судів - 1, Вищого адміністративного суду - 1 та Вищого господарського суду - 1.

Також було розглянуто 5 матеріалів щодо призначення кандидатів на посади заступників голів судів. За результатами такого розгляду призначено 3 заступника господарських судів і 1 заступника апеляційного суду обласного рівня.