ua en ru

Вища рада правосуддя дозволила арешт судді Голосіївського райсуду

Вища рада правосуддя дозволила арешт судді Голосіївського райсуду Фото: Ігор Бенедисюк (УНІАН)

При цьому держобвинувачення буде просити запобіжний захід із можливістю внесення застави

Вища рада правосуддя (ВРП) ухвалила рішення задовольнити подання про надання згоди на утримання судді Голосіївського райсуду столиці Андрія Новака під вартою. Про це на позачерговому засіданні ради з розгляду подання заступника генерального прокурора - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького про надання згоди на утримання під вартою судді Новака заявив голова ВРП Ігор Бенедисюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"ВРП ухвалила задовольнити подання на утримання під вартою", - сказав Бенедисюк.

Разом з тим Сергій Козачина, начальник шостого відділу управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді САП повідомив, що запобіжний захід будуть просити із можливістю внесення застави.

"Зараз роздрукують рішення і мають направити до Солом'янського суду. 60 годин спливає завтра о 7 ранку. Будемо просити запобіжний захід із можливістю внесення застави, десь у межах до 80 прожиткових мінімумів", - розказав він.

Нагадаємо, суддя Голосіївського суду Києва вимагав та отримав хабар за задоволення цивільного позову. Так, на хабарі затримали суддю Андрія Новака та екс-суддю Олександра Білика. Також викрито посередника, яким виявився суддя цього самого суду у відставці.

Затриманому на хабарі судді Голосіївського районного суду Києва повідомлено про підозру.

Його і посередника підозрюють у скоєнні злочину, передбаченому ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України.