ua en ru

Виплати матерям та вдовам загиблих воїнів-афганців потребують перегляду, - Королевська

Міністр соціальної політики України Наталія Королевська вважає, що потрібно збільшити допомогу матерям та вдовам загиблих в Афганістані. Про це вона заявила сьогодні за підсумками відвідування госпіталю для воїнів-інтернаціоналістів "Лісова поляна", повідомляє прес-служба відомства. Також Королевська вважає, що потрібно вирішити проблему забезпечення житлом воїнів-інтернаціоналістів та поліпшення умов їхнього санаторно-курортного лікування.

"Найболючіше питання - це підтримка матерів та вдів загиблих воїнів-інтернаціоналістів. Це люди, які залишились без надійної підтримки з боку держави. Щонайменше, потрібно вирішувати проблему підвищення рівня виплат їм", - сказала міністр.

Вона нагадала, що сьогодні матері загиблих воїнів-афганців отримують близько 200 грн на місяць, і "цю суму, безперечно, потрібно збільшувати". Всього в Україні майже 6 тис. родин загиблих воїнів-інтернаціоналістів.

Іншим важливим питанням, за словами Королевської, є забезпечення житлом учасників війни в Афганістані. "95 млн грн у цьому році буде спрямовано на придбання житла воїнам-інтернаціоналістам. Ми прийняли рішення разом з громадськими організаціями контролювати цей процес, і я впевнена, що люди свої квартири отримають", - зазначила вона.

Окремо міністр наголосила на необхідності поліпшення умов оздоровлення ветеранів Афганістану. За її словами, санаторно-курортного лікування зараз на дуже низькому рівні і додаткове фінансування потрібне як на ремонт оздоровчих споруд, так і безпосередньо на придбання путівок.

Читайте також: Клюєв: Законопроект про скорочення соцвиплати матерям-одиначкам буде відкликаний урядом з ВР