ua en ru

Вибори до ВР можуть відбутися цього року, - В.Кириленко

Вибори до Верховної Ради можуть відбутися в останню неділю березня поточного року. Таку думку висловив під час онлайн-конференції в РБК-Україна народний депутат від НУ-НС, лідер партії «За Україну!» В'ячеслав Кириленко.
«На початку лютого пройде голосування по внесенню змін до Конституції. Буде 300 голосів - вибори пройдуть в 2012 р. Не буде - в березні 2011 р.», - зазначив нардеп.
Нагадаємо, 18 листопада 2010 р. Конституційний суд України (КСУ) дав висновок щодо конституційності законопроекту про внесення змін до Конституції щодо проведення чергових виборів депутатів всіх рівнів, Президента, сільських, селищних, міських голів, що «право обирати і бути обраним було реалізовано громадянами Україна на останніх виборах до Верховної Ради України та Президента України на умовах п'ятирічного терміну періодичності виборів».
Після скасування КСУ конституційної реформи 2004 р. і повернення до Конституції 1996 р., повноваження ВР становлять чотири роки. Це означає, що вибори в Вр повинні пройти в останню неділю березня 2011 р., якщо парламент 300 голосами не внесе зміни до Основного закону.
17 січня спікер ВР Володимир Литвин заявив, що в парламенті є 310-320 голосів, готових проголосувати за відповідні зміни до Конституції і продовжити повноваження поточної каденції законодавчих зборів до 2012 р. «У закритому режимі голосування може набратися і 400 голосів на підтримку конституційних змін» , - підкреслив спікер.