ua en ru

Вибори на підконтрольній Україні території Донбасу можуть не відбутися, - БПП

Вибори на підконтрольній Україні території Донбасу можуть не відбутися, - БПП Фото: Єгор Фірсов

Нардеп назвав цю ситуацію "абсурдною"

Сьогодні, 16 липня, Верховна Рада України розгляне постанову, положення якої виключає проведення місцевих виборів не тільки на окупованих, але й на підконтрольних українській владі територіях Донецької та Луганської областей. Про це сьогодні в кулуарах Верховної Ради журналістам заявив народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенко" (БПП) Єгор Фірсов, передає кореспондент РБК-Україна.

"У цьому проекті постанови є положення, де ми виключаємо проведення виборів на території Донецької та Луганської областей повністю. Тобто на нормальних територіях, проукраїнських, Маріуполь, Слов'янськ, ці вибори проводитися не будуть згідно цій постановці", - сказав Фірсов.

Він також назвав цю ситуацію "абсурдною".

"У той же час ми приймаємо в тілі Конституції про те, що на окупованих територіях буде існувати особливий порядок місцевого самоврядування. Тобто теоретично, якщо виконуватимуться пункти мінських угод, що ми проведемо там вибори. Але абсурдна ситуація - там ми вибори проводити, а на наших територіях, де є громадські активісти, де проводяться проукраїнські мітинги ... - ні", - заявив Фірсов.

Нагадаємо, у парламентській фракції БПП спростували закріплення особливого статусу Донбасу в Конституції України.