ua en ru

Вибори у Франції: у Польщі сподіваються, що новий президент не захоче "розділити" Європу

Вибори у Франції: у Польщі сподіваються, що новий президент не захоче "розділити" Європу Фото: прем'єр-міністр Польщі Беата Шидло

Польський прем'єр розраховує на співпрацю з переможцем виборів у Франції

Прем'єр-міністр Польщі Беата Шидло розраховує, що новий президент Франції не захоче "розділити" Європу. Про це вона заявила в коментарі "Польському радіо".

"Важливо, щоб майбутній президент Франції розумів необхідність побудови спільної Європи, щоб не було бажання поділу Європи", - зазначила Шидло.

На її думку, найкращим президентом для Франції буде той, хто розуміє важливість збереження єдиної Європи. Крім того, вона висловила сподівання, що відносини між Польщею і наступником Франсуа Олланда будуть розвиватися добре.

Нагадаємо, за даними опитування Elabe, проведеного для BFMTV, Макрон переможе у другому турі виборів у Франції з 64% голосів, у той час як його суперниця Марін ле Пен набере тільки 36% голосів. Такий розрив між кандидатами у другому турі пояснюється тим, що 93% виборців Бенуа Амона і 77% виборців Жан-Люка Меланшона збираються голосувати в другому турі за Макрона.