ua en ru

ВВП Японії за 3-й кв. у річному численні зріс на 3,9%, на поточний кв. прогнози багато гірші,- Bloomberg

Валовий внутрішній продукт Японії протягом 3 місяців, від липня до вересня, зріс у річному численні на 3,9%. У попередньому кварталі, згідно переглянутих даних, зростання ВВП в річному численні становило 1,8%, повідомляє Bloomberg з посиланням на канцелярію уряду в Токіо.

Вело перед у цьому зростанні споживання, що дорівнює близько 60% ВВП, оскільки домогосподарства купували більше енергоефективних автомобілів, розраховуючи на програму субсидій, а курці накуповували запаси перед підняттям податку на тютюн від 1 жовтня. Стрибок єни до 15-річного максимуму, напевно, послабить зростання поточного кварталу, бо і компанії, від Sharp Corp. до Nikon Corp., зменшили прогнози на прибутки.

"Японії не варто тішитися з більших від очікуваних цифр зростання ВВП",- стверджує Сусуму Като, старший економіст у відділі Японії та Токіо Credit Agricole CIB and CLSA.- "За це доведеться розплатитися в четвертому кварталі, коли слабшатиме ефект урядових стимуляційних програм і матеріалізується вплив зростання єни".