ua en ru

ВСЮ завела справи на 28 суддів за переслідування активістів Євромайдана

ВСЮ завела справи на 28 суддів за переслідування активістів Євромайдана Фото: засідання Вищої ради юстиції

Вища рада юстиції відкрила справи на суддів, які виносили рішення проти активістів Євромайдана

Вища рада юстиції (ВРЮ) відкрила дисциплінарні справи щодо 28 суддів, у діях яких Тимчасова спеціальна комісія виявила ознаки порушення присяги судді, зокрема, в переслідуванні активістів Євромайдана. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ВРЮ.

"10 вересня 2015 р. Вища рада юстиції відкрила дисциплінарні справи щодо 28 суддів, у діях яких Тимчасова спеціальна комісія з перевірки суддів судів загальної юрисдикції констатувала ознаки порушення присяги судді", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що Тимчасова спеціальна комісія з перевірки суддів була створена з метою перевірки суддів, які виносили рішення стосовно учасників масових акцій протесту в Україні в період з 21 листопада 2013 р. до 11 квітня 2014 р.

"За період діяльності ТСК прийняла 41 висновок щодо 46 суддів про наявність у діях суддів ознак порушення присяги і направила висновки з матеріалами перевірки до Вищої ради юстиції для подальшого розгляду та прийняття рішення", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше ВККС відсторонила суддю Царевич від посади у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності за переслідування активістів Євромайдана.