ua en ru

ВРЮ звільнила низку суддів

Вища рада юстиції (ВРЮ) звільнила низку суддів з посад за загальними обставинами. Таке рішення прийнято на засіданні ВРЮ, передає кореспондент РБК-Україна.

У зв'язку із закінченням строку, на який призначено, ВРЮ звільнила Людмилу Ковтун з посади судді Ленінського районного суду Кіровограда і Тетяну Хоролець - з посади судді господарського суду Запорізької області.

Разом із цим, у зв'язку з поданням про відставку ВРЮ звільнила Людмилу Бабакову з посади судді Харківського апеляційного суду, Петра Дзюбка - з посади судді Київського апеляційного господарського суду, Володимира Іваненка - з посади судді апеляційного суду Черкаської області, Надію Качан - з посади судді господарського суду Києва, Миколу Коломійця - з посади судді апеляційного суду Тернопільської області, Євгена Мусієвського - з посади судді Залізничного районного суду Львова, Михайла Осипенка - з посади судді апеляційного суду Києва, Степана Скоробельського - з посади судді Коростенського міськрайонного суду Житомирської області, Ірину Шубу - з посади судді Дніпропетровського апеляційного господарського суду, Григорія Юрченко - з посади судді Петрівського районного суду Кіровоградської області.

Також ВРЮ звільнила Василя Співака з посади судді Вищого адміністративного суду України у зв'язку із досягненням шістдесяти п'яти років.

Окрім цього, у зв'язку із поданням заяви про звільнення за власним бажанням ВРЮ звільнила Олену Лохматову з посади судді Каховського міськрайонного суду Херсонської області та Руслана Цобенка - з посади судді господарського суду Кіровоградської області.

Читайте також: ВРЮ призначила низку голів судів