ua en ru

Уся відповідальність за події в Україні лежить на Януковичі і його оточенні, - заява фракції ПР

Уся відповідальність за події в Україні лежить на Президенті Вікторі Януковичі та його найближчому оточенні, - заява фракції Партії регіонів.

Уся відповідальність за події в Україні лежить на Президенті Вікторі Януковичі та його найближчому оточенні. Про це йдеться у заяві фракції Партії регіонів у парламенті, оприлюдненій на сайті партії.

"Вся відповідальність за це лежить на Януковичі і його найближчому оточенні. Ми, фракція Партії регіонів у Верховній Раді України і наші однопартійці, рішуче засуджуємо злочинні накази, які привели до людських жертв, до порожньої скарбниці, величезних боргів, ганьби в очах українського народу і всього світу, в результаті чого наша держава опинилася на краю прірви, загрози розколу і втрати національного суверенітету. Будь-які спроби вплинути на ситуацію, переконати Президента не були почуті. Мільйонна партія фактично виявилася заручником однієї корумпованої Сім'ї", - йдеться в заяві.

При цьому у фракції ПР заявляють, що розходження в думках, іноді - відмінності в ідеології не є перешкодою для спільної роботи на благо України.

"Бувають різні погляди, але мета у нас одна - єдина, сильна і незалежна Україна. Ми засуджуємо втечу і легкодухість Януковича. Ми засуджуємо зраду. Ми засуджуємо злочинні накази, які підставили простих людей, солдатів і офіцерів", - йдеться в заяві.

Водночас у фракції ПР нагадують, що спроби тотального залякування і самосуду, дестабілізації ситуації в регіонах не прийнятні в демократичному суспільстві, і запевняють своїх однопартійців всіх рівнів, що зроблять все для того, щоб "захистити Вас і захистити від тих помилок і злочинів, які були зроблені на самому верху".