ua en ru

ВССУ рятує екс-регіонала від боргів, - джерело

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ (ВССУ) 21 січня частково задовольнив касаційну скаргу депутата Дмитра Святаша, якого суди першої та апеляційної інстанції зобов'язали виплатити наявний борг ПАТ "УкрСиббанк" в сумі близько 500 тис. євро та 500 тис. дол. Про це повідомило джерело у ВССУ.

Нагадаємо, що судова тяганина "Укрсиббанку" і Святаша триває вже кілька років.

Джерело зазначило, що депутат разом зі своїм партнером по корпорації "АІС" Василем Поляковим злісно ухиляється від виконання своїх боргових зобов'язань - в період 2007-2009 рр. на розвиток своєї бізнес-структури вони взяли кредитів на сотні мільйонів гривень під заставу майна та особисті поруки.

"Частину боргу за овердрафтом банкірам вдалося стягнути особисто з Дмитра Святаша. Однак 21 січня не без допомоги свого захисника Олега Малиневского, що представляє юридичну компанію FCLEX (за даними деяких ЗМІ, саме вона обслуговує в Україні бізнес Костянтина Жеваго), боржнику вдалося домогтися часткового задоволення касаційної скарги у ВССУ. Дана інстанція скасувала попередні рішення і передала справу на розгляд в апеляційний суд Харкова", - повідомило джерело у ВССУ.

Експерти прогнозують, що тепер до справи буде прикута підвищена увага, так як саме в одному з харківських одномандатних округів Дмитро Святаш і пройшов у склад Верховної Ради сьомого скликання.

У свою попередню каденцію в парламенті Святаш запам'ятався тим, що закликав до збройного розгону Майдану і підтримав "закони 16-го січня". Сума позову "Укрсиббанку" стосується особистого заборгованості нардепа Святаша.