ua en ru

ТСК щодо загибелі Музичка запропонувала Махніцькому виступити зі звітом 22 квітня

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради України з розслідування обставин загибелі координатора руху "Правий сектор" в Західній Україні Олександра Музичка (на прізвисько Сашко Білий) запросила до себе в.о. генпрокурора Олега Махніцького на 22 квітня 2014 р. і рекомендувала йому надати детальний звіт щодо ходу розслідування.

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради України з розслідування обставин загибелі координатора руху "Правий сектор" в Західній Україні Олександра Музичка (на прізвисько Сашко Білий) запросила до себе в.о. генпрокурора Олега Махніцького на 22 квітня 2014 р. і рекомендувала йому надати детальний звіт щодо ходу розслідування. Відповідне рішення було прийняте сьогодні під час засідання ТСК, передає прес-служба народного депутата Юрія Дерев'янка, який є головою комісії.

Повідомляється, що члени ТСК більшістю голосів підтримали ініціативу про надання детального звіту Генпрокуратурою про хід розслідування справи щодо дій представників МВС під час затримки Музичка. Таке рішення було прийняте, виходячи з того, що під час останнього засідання ТСК присутній на ній слідчий Генпрокуратури не зміг на даний час відповісти на більшість питань членів комісії та представників громадськості.

За словами слідчого, наразі у розпорядженні Генпрокуратури є обмежена інформація щодо відповідної справи через відсутність результатів кримінально-судових експертиз, та інших результатів слідчих дій ГПУ.

Нагадаємо, в ніч на 25 березня координатор громадського руху "Правий сектор" в Західній Україні Олександр Музичко на прізвисько "Сашко Білий" отримав вогнепальне поранення при затриманні міліцією. Проти Музичко були порушені справи за хуліганство та погроз насильством щодо працівника правоохоронного органу.