ua en ru

Світовий банк заявив про готовність продовжувати фінансову підтримку України

Світовий банк заявив про готовність продовжувати фінансову підтримку України Фото: директор Світового банку по Україні, Білорусі та Молдові Чімяо Фан

Україна потребує ще більшої підтримки, впевнені в СБ

Світовий банк готовий продовжувати надавати фінансову підтримку проведенню реформ в Україні. Про це йшла мова під час зустрічі віце-прем'єр-міністра - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубко з директором Світового банку по Україні, Білорусі та Молдові Чімяо Фаном, передає прес-служба Мінрегіону.

За словами Чімяо Фана, на 2015 р. Світовий банк запланував виділити 2 млрд дол. на підтримку проектів розвитку в Україні. "Очевидно, Україна потребує ще більшої підтримки. Світовий банк готовий надавати таку підтримку", - запевнив він.

Сторони також обговорили реалізацію розпочатих проектів "Розвиток міської інфраструктури" (140 млн дол.), "Розвиток міської інфраструктури - 2" (350 млн дол.) щодо проведення реконструкції в сфері водопостачання та водовідведення, "Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України" (382 млн дол.).

У свою чергу Геннадій Зубко зазначив, що однією з ключових реформ, які зараз реалізуються в Україні, є реформа децентралізації.

"Україна зацікавлена у тісній співпраці зі Світовим банком щодо впровадження реформ, які дадуть необхідний поштовх для подальшого активного розвитку нашої країни", - зазначив він.

Зазначимо, Всесвітній банк прогнозує зростання ВВП України в 2016 р.