ua en ru

Світовий банк сьогодні проведе переговори з Кабміном щодо проекту теплопостачання на 380 млн дол

Представники Світового банку сьогодні проведуть переговори з Кабінетом міністрів України щодо проекту теплопостачання на суму 380 млн дол.

Представники Світового банку сьогодні проведуть переговори з Кабінетом міністрів України щодо проекту теплопостачання на суму 380 млн дол. Про це сьогодні повідомив директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Чімяо Фан, передає кореспондент РБК-Україна.

"10 березня ми оголосили про те, що ми надамо додаткові 3 млрд дол. для України, включаючи 1 млрд дол., необхідний для проведення реформ. Вже сьогодні ввечері з урядом відбудуться переговори щодо угоди на теплопостачання 380 млн дол., наступного тижня - щодо угоди на покращення водопостачання на 350 млн дол.,потім - на 300 млн дол. на систему соціального захисту", - повідомив Чімяо Фан.

Загалом, за його словами, портфель Світового банку для Україною становить 3,7 млрд дол.

Він додав, що Світовий банк надасть Україні два кредити на реформу системи соціального захисту та підтримку банківського сектору.
"Реформа системи соціального захисту є абсолютно критичною,тепер коли тарифи збільшуються, людям необхідна адресна соціальна допомога. Друга важлива сфера - це модернізація газового сектору, як найбільш корумпованого. Є дуже важливо, щоб цей сектор був модернізований і реструктуризований. Уряд має зробити ряд складних та непопулярних реформ. Є дуже багато сильних інтересів, які будуть боротися з реформами і тут важливо, щоб уряд був послідовним, щоби втілити ці реформи. Ми продовжимо підтримувати органи влади і народ України в цих складних умовах", - сказав Чімяо Фан.