ua en ru

Світовий банк прогнозує зростання ВВП України в 2016 р

Світовий банк прогнозує зростання ВВП України в 2016 р Фото: штаб-квартира Світового банку

ВВП зросте, якщо не погіршиться ситуація на Донбасі

Зростання ВВП України почнеться в 2016 р. і складе 2%. Про це повідомила експерт Світового банку Анастасія Головач під час презентації нового економічного огляду і макроекономічного прогнозу для України, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогоднішній день ми очікуємо, що воно (зростання ВВП - ред.) почнеться в 2016 р. і складе 2%. Але це за умови, що ситуація на сході України не погіршиться, а ситуація в банківському секторі стабілізується", - сказав Головач.

За її словами, зростання ВВП відбудеться за рахунок збільшення капіталовкладень, в тому числі державних, тоді як внутрішнє споживання все-таки повинне залишатися обмеженим.

"За результатами цього року ми думаємо, що зростання споживчих цін може скласти близько 40% з певним уповільненням в наступні роки, однак до однозначної величини інфляція може повернутися не раніше кінця 2017-2018 р", - додала Головач.

Вона зазначила, що Україна має значний потенціал для відновлення економічного зростання, проте його реалізація можлива лише за умови стабілізації ситуації на сході та продовження послідовного впровадження реформ.

Нагадаємо, Світовий банк прогнозує падіння ВВП України в 2015 р. на 7,5%.