ua en ru

Світовий банк підвищив прогноз зростання ВВП країн Чорної Африки

Світовий банк підвищив прогноз зростання ВВП країн Чорної Африки, однак зазначив, що швидке зростання економік не зможе вивести населення регіону з крайньої бідності. Про це повідомляє телеканал "Росія 24".

За прогнозом СБ, економіки країн Африки на південь від Сахари зростуть на 4,9% в 2013 р. (у квітні банк очікував зростання в 4,7%). У наступному році зростання прискориться до 5,3%, в 2015 р. - до 5,5%.

Однак аналітики банку відзначають, що більше половини населення Чорної Африки живе на суму менше ніж 2 дол. на день. В регіоні як і раніше високий рівень соціальної диференціації.

"Вкрай складно підтримувати високі темпи зростання африканських економік в довгостроковій перспективі без значного скорочення масштабів бідності", - заявив віце-президент Світового банку в Африці Махтар Диоп.

За словами Диопа, крім стихійних лих, таких як засуха і повінь, на економіках країн можуть негативно позначитися політична нестабільність і терористичні акти.

За даними міжнародного рейтингового агентства Moody's, напад бойовиків угрупування Аль-Шабаб на торговий центр у Кенії може призвести до втрати 0,5 п. п. від економічного зростання країни в цьому році.