ua en ru

Світовий банк допоміг з реконструкцією водоканалів України на 140 млн дол., - Мінрегіон

Світовий банк допоміг з реконструкцією водоканалів України на 140 млн дол., - Мінрегіон Фото: Роман Чуприненко

В Україні стартує новий проект "Розвиток міської інфраструктури-2"

Спільний зі Світовим банком проект "Розвиток міської інфраструктури", в ході якого реконструйовані водоканали в 14 містах України, завершено. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Мінрегіону України з посиланням на заступника глави відомства Романа Чуприненка.

"Перший спільний зі Світовим банком проект "Розвиток міської інфраструктури" був успішно завершений 30 червня: відбулася реконструкція водоканалів у 14 містах України на суму 140 млн. доларів", - повідомив Роман Чуприненко.

Повідомляється, що в даний час Світовий банк спільно з Мінрегіоном почали реалізацію другого проекту "Розвиток міської інфраструктури-2" на загальну суму 350 млн. дол.

"В рамках співпраці зі Світовим банком реалізується ще один проект по реконструкції тепломереж в Україні на суму 382 млн. доларів",- додав Роман Чуприненко.

Крім того, на суму 200 млн. євро було підписано фінансову угоду між Україною та Європейським інвестиційним банком на реалізацію проекту "Надзвичайна кредитна програма для відновлення України". Угода спрямована на відновлення східних областей України і на потреби регіонів, які приймають тимчасово переміщених осіб.

"Ще одну угоду з Європейським інвестиційним банком на 400 млн. євро буде підписано 23 липня. Угода стосуватиметься розвитку муніципальної інфраструктури. Кошти можуть бути спрямовані на водовідведення, водопостачання, теплопостачання, вуличне освітлення, енергоефективність будівель і поводження з побутовими відходами", - зазначив Чуприненко.

Він також нагадав, що Україна отримала кредит у розмірі 500 млн. євро від німецького банку KfW. Відповідну угоду було підписано 1 квітня 2015 р.

Нагадаємо, Швейцарія збільшить допомогу Україні до 100 млн франків.