ua en ru

Світовий банк не надасть Кенії нових коштів на боротьбу з посухою, поки країна не відзвітує по старих позиках

Світовий банк заявив, що не надасть Кенії нових коштів на боротьбу з засухою, поки ця країна не відзвітує по старих позиках. Представник Світового банку по Кенії Йоханнес Зутт зазначив, що зупиняється фінансування проекту з надання допомоги більш ніж 1 млн кенійців, які страждають від посухи. Понад 3,5 млн кенійців потребують продовольчої допомоги, передає радіостанція "Маяк".

За словами Зутта, Світовий банк відмовляється виділяти додаткові кошти, оскільки уряд Кенії поки не відзвітував по раніше наданих 4,1 млн дол. на боротьбу з посухою. Ці кошти - частина пакету в 120 млн дол., виділених на ці цілі в 2003-2010 рр.

Країни Африки, у тому числі Кенія, в даний час охоплені найсильнішою за останні 60 років засухою, допомоги потребують 12 млн людей. При цьому експерти вважають, що наслідки посухи в Кенії виявилися більш серйозними через повсюдну корупцію і безвідповідальне керівництво.

Кенія вважається однією з найбільш корумпованих країн світу, міжнародна організація по боротьбі з корупцією Transparency International ставить цю країну на 154-е місце з 178 в списку держав, які найбільш постраждали від цієї соціальної недуги.