ua en ru

Всі розмови про кончину СНД є безпідставними, - Медведєв

Всі розмови про кончину СНД є безпідставними. Таку думку висловив сьогодні в Ялті прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв перед учасниками Міжнародного інвестиційного форуму країн співдружності. "Всі розмови про кончину СНД ні на чому не засновані хоч би тому, що у нас не існує іншого майданчика для спілкування", - сказав він.

Медведєв залишився задоволеним напрацьованим в рамках СНД потенціалом і особливо підкреслив важливість завершення багаторічної роботи зі створення зони вільної торгівлі СНД. Він нагадав, що торік в Санкт-Петербурзі вісім країн - членів СНД підписали відповідні документи, які вже ратифіковані парламентами Росії, Білорусі, України, Вірменії і Молдови. "У будь-якому випадку це ефективний, заснований на принципах СОТ (Світової організації торгівлі) інститут вільної торгівлі, що діє на більшій частині простору СНД", - підкреслив прем'єр, запросивши інші держави і представників бізнесу приєднуватися до цього процесу.

Звертаючись до представників ділових кіл стран СНД, Медведєв назвав їх головним двигуном інтеграційних процесів між країнами. "Саме ви повинні давати нам замовлення на ті політичні рішення, які знаходяться в компетенції глав держав і урядів", - сказав російський прем'єр, додавши, що від розмов політиків самих по собі "нічого до ладу не міняється".

Читайте також: У рубля є всі шанси стати світовою резервною валютою, - Медведєв