ua en ru

Під час землетрусу в Китаї загинули 8 осіб

Під час землетрусу в Китаї загинули 8 осіб Фото: медпрацівники Китаю

Понад 20 людей отримали поранення

В результаті землетрусу в західному Китаї загинули вісім людей, ще 23 отримали поранення. Про це повідомляє AP.

"Ранкове землетрус стався в окрузі Таксорган, віддаленому гірському районі, що межує з Таджикистаном, Афганістаном і Пакистаном в китайському регіоні Сіньцзян", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, близько 23 людини отримали поранення, понад 180 будинків обвалилися в малонаселеному районі. Більшість будинків у цьому районі були зроблені з дерева, цегли або каменів. Пошуково-рятувальні роботи тривають. Населення округу, в якому стався інцидент, становить близько 33 тис. чоловік.

Геологічна служба США повідомила, що землетрус магнітудою 5,4 балів стався на глибині 10 км в 5:58 ранку в четвер. Так, дрібні землетруси спричинюють великі потрясіння на поверхні, що може заподіяти більше шкоди.

Землетруси - поширене явище на заході Китаю, хоча низька щільність населення тут часто означає, що число жертв невелика. Тим не менш, у 2003 році землетрус з магнітудою 6,8 бала в сусідньому повіті до землетрусу в четвер вбило 268 осіб.

Найбільш смертоносний землетрус у Китаї силою 7,9 балів з глибиною 19 кілометрів, вразив провінцію Сичуань в травні 2008 року, в результаті чого загинули майже 90 тис. чоловік.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на півночі Китаю під час збройного нападу на людей на вулиці постраждало 18 людей.