ua en ru

Під час протестів в Румунії відбулися зіткнення з поліцією

Під час протестів в Румунії відбулися зіткнення з поліцією Фото: акції протесту проходять і в інших містах Румунії

Поліція затримала 20 осіб, двоє людей були госпіталізовані

У столиці Румунії місті Бухарест на акції протесту проти уряду вийшли понад 100 тис. осіб. Про це повідомляє румунське агентство Agerpress.

Згідно з повідомленням, між демонстрантами і поліцією відбуваються зіткнення. Зокрема, деякі учасники демонстрації кидають петарди у співробітників сил правопорядку. Поліція застосувала сльозогінний газ. Також затримано 20 осіб.

У результаті зіткнення двоє людей були госпіталізовані. Як повідомили лікарі, один з постраждалих - поліцейський, у якого потрапив кинутий демонстрантами цегла. Інший госпіталізований є демонстрантом, в голову якого потрапила петарда.

Акції протесту проходять і в інших містах Румунії, зазначає агентство.

У свою чергу, міністр внутрішніх справ країни Кармен Дан звернулася до всіх протестуючих і закликала відмовитися від застосування насильства.

Як повідомлялося раніше, протести пов'язані з внесенням змін до кримінального кодексу країни і оголошенням масової амністії. На думку протестувальників, у результаті подібних заходів на свободу можуть вийти небезпечні злочинці і корумповані політики. Пропозицію про амністію частини ув'язнених виніс прем'єр країни Сорін Грндяну, пояснивши це необхідністю звільнити переповнені в'язниці.

Під час протестів в Румунії відбулися зіткнення з поліцієюПід час протестів в Румунії відбулися зіткнення з поліцієюПід час протестів в Румунії відбулися зіткнення з поліцієюПід час протестів в Румунії відбулися зіткнення з поліцієюПід час протестів в Румунії відбулися зіткнення з поліцієюПід час протестів в Румунії відбулися зіткнення з поліцієюПід час протестів в Румунії відбулися зіткнення з поліцієюПід час протестів в Румунії відбулися зіткнення з поліцієюПід час протестів в Румунії відбулися зіткнення з поліцією

В Румунії тривають протести проти масової амністії

Нагадаємо, у понеділок в Румунії тисячі людей вийшли на марш проти масової амністії.