ua en ru

В Росії затримали главу Комі за документи на офшорні компанії

В Росії затримали главу Комі за документи на офшорні компанії Фото: Вячеслав Гайзера

Слідчі також знайшли в сейфі велику суму грошей, а також колекцію дорогих годинників

У кабінеті глави республіки Комі В'ячеслава Гайзера знайшли документи на офшорні компанії, гроші і колекцію годинників. Про це йдеться в повідомленні слідчого комітету Росії.

Під час обшуку в кабінеті В'ячеслава Гайзера, затриманого раніше в Москві за підозрою в організації злочинної групи, були виявлені документи на офшорні компанії на островах Кіпр і Сейшели.

Крім того, були виявлені проекти з придбання літаків Bombardier і Hawker.

Наголошується, що про викриття злочинної групи, керував якою глава Комі В'ячеслав Гайзер, СКР оголосив у суботу, 19 вересня.

В офіційному представництві СКР Володимира Маркіна повідомили, що злочинна група діяла з 2006 по 2015 роки і вчинила злочини, передбачені статтями 210 (злочинне співтовариство) і 159 (шахрайство) Кримінального кодексу РФ.

"Серед затриманих - глава регіону В'ячеслав Гайзер (затримано напередодні ввечері в Москві), його заступник Олексій Чернов (затримано в суботу у Сиктивкарі), спікер Держради Комі Ігор Ковзель (затримано у суботу у Санкт-Петербурзі), підприємець Валерій Веселов, колишній радник глави Комі, підприємець Олександр Зарубін, заступник голови уряду Комі Костянтин Ромаданов, екс-сенатор від регіону Євген Самойлов, керівник Фонду підтримки інвестиційних проектів Комі Ігор Кудінов, начальник управління інформації регіональної адміністрації Павло Марущак, місцеві підприємці Фаерштейн, Лібензон, директор ТОВ "Світанок" Моторина, прізвища інших поки не називаються", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, на Камчатці побили і обізвали "хохлушкою" 14-річну біженку з Луганська.