ua en ru

ВР збільшила в держбюджеті 2012 гарантії за кредитами на 24 млрд грн

Верховна Рада Україна (ВР) прийняла в першому читанні і як закон законопроект № 11034, яким збільшуються в держбюджеті 2012 гарантії за кредитами на 24 млрд грн, з 15 млрд до 39 млрд грн для фінансування проектів сільського господарства. "За" законопроект проголосували 263 народних депутата з мінімально необхідних 226.

Відповідно до закону, збільшується, передбачена держбюджетом 2012 сума держгарантій по кредитах на до 39,3 млрд грн з 15 млрд грн.

"Законопроект розроблений з метою забезпечення реалізації проектів у сфері сільського господарства, а саме закупівлі китайських засобів захисту рослин, насіння для сільськогосподарських культур, сільськогосподарських знарядь та іншої сільгосппродукції в Україну або продажу українських злакових культур до Китаю, будівництво заводу засобів захисту рослин, переробки органіки- мінеральних добрив та інші будівельні проекти в Україну, культивація землі, висадка та ін", - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Реалізація проектів вимагає залучення кредитних коштів у сумі 3 млрд дол (24,3 млрд грн.).

Як повідомлялося раніше ВР прийняла закон, який також вносить зміни до статті 6 закону України "Про Державний бюджет України на 2012 рік, яким збільшуються держгарантії по кредитах держпідприємств до 44,5 млрд грн в рамках реалізації програми заміщення споживання імпортованого природного газу вугіллям вітчизняного видобутку. Таким чином, сума на яку будуть збільшені держгарантії по кредитах в бюджеті 2012 р. складе 53,5 млрд грн.