ua en ru

ВР нового скликання зможе приступити до роботи до результатів перевиборів в проблемних округах, - профільний комітет ВР

Український парламент нового скликання зможе приступити до роботи ще до оголошення результатів перевиборів в проблемних округах. Таку думку журналістам висловив перший заступник голови парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, народний депутат Володимир Олійник, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, відповідаючи на питання РБК-Україна, чи не може вийти так, що парламент приступить до роботи, а результати перевиборів у проблемних округах все ще не будуть оголошені, він сказав: "Таке може бути. Мова йде про те, що, якщо є конституційна підстава для роботи, а це 300 депутатів (які офіційно принесли присягу), то можна працювати. Якщо 5-6 депутатів потім "дійдуть"... головне, щоб була конституційна більшість. Тобто, 300 голосів, щоб вони були зареєстровані і працювали", - зазначив Олійник.

Також він підкреслив, що, згідно зі змішаною системою виборів, якщо депутат-мажоритарник достроково в силу різних причин складає депутатський мандат, по мажоритарному округу призначаються перевибори, які проходять паралельно з роботою парламенту, а по одномандатному округу - "підтягується" наступний кандидат.

Нагадаємо, вчора, 5 листопада, члени Центральної виборчої комісії визнали результати виборів у п'яти одномандатних округах- 94, 132, 194, 197, 223 - недійсними.

Читайте також: ВР VII скликання може почати роботу раніше 17 грудня, - Литвин