ua en ru

ВР розгляне Митний кодекс тільки після висновку Головного юридичного управління, - Литвин

Митний кодекс України може бути розглянутий парламентом лише після того, як стосовно нього буде підготовлений висновок Головного юридичного управління Верховної Ради. Про це на сьогоднішньому брифінгу в ВР повідомив спікер парламенту Володимир Литвин, передає кореспондент РБК-Україна.
"Цей проект закону опрацьований в комітеті, але, разом з тим, він не опрацьований у такій важливій інституції, як Головне юридичне управління (ВР). Після того, як він буде опрацьований в Головному юридичному управлінні, коли буде можливість ознайомитися із зауваженнями Головного юридичного управління, після того ми передамо його на розгляд Верховної Ради України. Висновок: на цей момент він (проект закону) ще не готовий", - сказав Литвин.
Варто зазначити, що в ході погоджувальної ради народний депутат України Віталій Хомутиннік пропонував парламенту розглянути новий проект Митного кодексу вже на цьому тижні, оскільки, за його словами, "нова редакція Митного кодексу в комітеті вже опрацьована".
"Ми пропонуємо розглянути нову редакцію Митного кодексу на цьому тижні, якщо буде на це воля і час, у четверг із урахуванням того, що бюджет розглядається, то ми могли б передати таблицю, щоб у другому читанні і в цілому розглядати цей документ", - зазначив Литвин.
Нагадаємо, 14 жовтня під час XI Міжнародного економічного форуму віце-прем'єр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко повідомив, що новий варіант Митного кодексу буде прийнятий в найближчі тижні.