ua en ru

ВР відхилила часткове фінансування санаторіїв-профілакторіїв ВНЗ за рахунок Фонду соцстрахування

ВР відхилила часткове фінансування санаторіїв-профілакторіїв ВНЗ за рахунок Фонду соцстрахування Фото: Верховна Рада України

Нардепи не змогли подолати вето президента

Верховна Рада України (ВРУ) відхилила законопроект, який передбачав, що часткове фінансування санаторіїв-профілакторіїв вищих навчальних закладів здійснюється за рахунок коштів Фонду соціального страхування, передає кореспондент РБК-Україна.

Відповідний проект закону №1865 "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо часткового фінансування санаторіїв-профілакторіїв вищих навчальних закладів" підтримали лише 178 нардепів при мінімально необхідних 300 для подолання вето президента.

"Вето президента не подолане. Законопроект вважається відхиленим", - зазначив спікер ВР Володимир Гройсман.

Так, законом пропонувалося встановити, що часткове фінансування санаторіїв-профілакторіїв вищих навчальних закладів здійснюється за рахунок коштів Фонду соціального страхування в межах асигнувань, які щорічно визначаються при затвердженні бюджету Фонду на відповідний рік, в порядку, встановленому правлінням Фонду.

"Пропоную Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо часткового фінансування санаторіїв-профілакторіїв вищих навчальних закладів" відхилити як такий, що запроваджує витрати, не властиві системі соціального страхування і не пов'язані з наданням матеріального забезпечення та соціальних послуг у разі настання страхового випадку", - сказано в пропозиціях президента.

Нагадаємо, Верховна Рада України скасувала законопроект №1547 "Про внесення змін до закону України "Про організацію оборонного планування".