ua en ru

ВР відмовилася заслухати звіт генпрокуратури щодо неупередженості розгляду кримінальних справ проти Тимошенко і Луценко

Верховна Рада Україна (ВР) сьогодні в ході пленарного засідання відхилила проект постанови № 8733 від 1 липня 2011 р. ініційований народним депутатом від фракцію НУ-НС Арсенієм Яценюком про недопущення упередженого та виборчого правосуддя при розгляді кримінальних справ у відношенні Юрія Луценка та Юлії Тимошенко. За ухвалення відповідної постанови проголосували 77 народних депутатів при мінімально необхідних 226.

Проектом постанови передбачалося заслухати на пленарному засіданні ВРзвіт представника Генеральної прокуратури України щодо забезпечення законності і неупередженості при розгляді кримінальних справ у відношенні Юрія Луценка та Юлії Тимошенко.
Крім того, з цього ж питання передбачалося заслухати інформацію Голови Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, а також звернутися до Вищої ради юстиції з пропозицією про ініціювання перевірки дотримання суддями Печерського районного суду м. Києва вимог законності при розгляді кримінальних справ щодо Луценка і Тимошенко.