ua en ru

ВР не повинна прийняти всі законопроекти про євроінтеграцію до саміту ЄС, але потрібно показати рух у цьому напрямку, - ПР

Народний депутат України від фракції Партії регіонів Іван Попеску вважає, що навіть якщо парламент не зможе перед самітом Україна-ЄС прийняти законопроекти, пов'язані з лібералізацією візового режиму, робота у напрямі їх прийняття має розпочатися як можна швидше. Про це він заявив журналістам у парламенті, передає кореспондент РБК-Україна.

"Те, що ми не приймаємо питання з європейської інтеграції, - це цілковита відповідальність опозиції. Заради цього можна було б розблокувати на один раз. Відкрили б сесію, проголосували б це питання і вели б перемовини далі. Якщо вони хочуть 30 днів не працювати і йти на дострокові вибори, можна наступні 30 днів рахувати. Це не проблема. Але нам треба приймати ще сім законопроектів, які пов'язані з лібералізацією візового режиму. Ми повинні показати сигнал", - заявив Попеску.

Він вважає, що до 25 лютого депутати не зможуть проголосувати за ці закони, але могли б зробити хоча б перші кроки.

"Ми можемо хоча б включити до порядку денного, проголосувати, якісь законопроекти провести через комітети і показати процес. Якщо є процес, то наші позиції 25 лютого (на саміті Україна-ЄС) посилюються", - вважає депутат.

Попеску також зазначив, що на сьогоднішній день перед парламентом не стоїть задачі прийняти всі сім законопроектів від уряду, але потрібно продемонструвати поступ у цьому напрямку.

"Не стоїть завдання, щоб ці сім законопроектів ми прийняли на 100% до саміту. Зараз саміт Україна-ЄС - попередній. А у нас часові рамки - це листопад цього року, Вільнюс - саміт "Східне партнерство ЄС" і там передбачається, що Україна і, можливо, ще Молдова, підпишуть асоціацію з ЄС. До того часу ми повинні виконати всі наші домашні завдання. Але сигнал ми повинні дати", - підкреслив Попеску.

Читайте також: Янукович вніс до ВР законопроект про ратифікацію угоди з ЄС про спрощення візового режиму