ua en ru

Біля Київради близько 400 осіб мітингують проти рейдерського захоплення Лук’янівського ринку

Біля Київради мітингують близько 400 людей, які виступають проти забудови зелених зон Києва і проти рейдерського захоплення Лук'янівського ринку, передає кореспондент РБК-Україна.

Секретар Київради Галина Герега зазначила, що питання про створення тимчасової контрольної комісіЇ, яка буде вивчати ситуацію, що склалася з ринком, буде розглянуто на наступному пленарному засіданні Київради.

"Сьогодні на порядку денному немає питання, що стосується Лук'янівського ринку. Ми зареєстрували проект рішення, який планується включити до порядку денного на наступному засіданні, яке буде в цьому місяці. Це стосується створення тимчасової контрольної комісії з вивчення ситуації, яка склалася на Лук'янівському ринку, і на Володимирському, та інших ринках. Я думаю, ми все-таки приймемо зважене рішення на користь тих людей, які там працювали, щоб зберегти за ними робочі місця і, звичайно, на користь жителів району, які просять залишити в статусі ринку цю територію", - зазначила Герега.

Нагадаємо, вчора, 4 квітня, повідомлялося, що прокуратура Києва опротестувала рішення Шевченківської районної в місті Києві ради від 25 червня 2009 р. "Про приватизацію об'єктів комунальної власності Шевченківського району міста Києва", на підставі якого цілісний майновий комплекс "Лук'янівський ринок" був відчужений на користь ТОВ "Квіткова Поляна".