ua en ru

Біля Будинку профспілок у Києві сталися сутички, 20 осіб затримано

Біля Будинку профспілок у Києві сталися сутички, 20 осіб затримано Фото: сутички біля Будинку профспілок у Києві

Після проведення перевірки слідчі нададуть правову кваліфікацію цій події

Група невідомих сьогодні, 14 липня 2016 року, влаштувала сутички біля Будинку профспілок у Києві. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління Національної поліції у м. Київ.

"Зранку невідомі прийшли до Будинку профспілок та пошкодили двері кафе, яке тут розташоване. На місці події працює слідчо-оперативна група. Поліція забезпечує правопорядок, аби не допустити конфліктних ситуацій", - йдеться у повідомленні.


Біля Будинку профспілок у Києві сталися сутички, 20 осіб затримано

Фото: Будинок профспілок

Як зазначається, до Шевченківського управління поліції звернувся охоронець вказаного закладу та повідомив, що близько п’ятдесяти чоловік намагаються проникнути у приміщення. При цьому невідомі пошкодили вхідні двері закладу.

Біля Будинку профспілок у Києві сталися сутички, 20 осіб затримано

Фото: кафе "Каратєль"

Відомості належним чином зареєстровані у Журналі єдиного обліку заяв і повідомлень Шевченківського управління поліції. Після проведення перевірки слідчі нададуть правову кваліфікацію цій події.

Біля Будинку профспілок у Києві сталися сутички, 20 осіб затримано

Фото: бійка біла Будинку профспілок

Пообіді до Будинку профспілок підійшла ще одна група осіб у супроводі людей у камуфляжах, пошкодили встановлений поряд паркан.

Біля Будинку профспілок у Києві сталися сутички, 20 осіб затримано

Фото: сутички біля Будинку профспілок у Києві

"У результаті у них виник конфлікт між протестувальниками, які там були, а згодом – сутичка і штовханина. Правоохоронці втрутилися в ситуацію, створили коридор і вивели найактивніших учасників, аби доставити їх до Шевченківського управління поліції", - йдеться у повідомленні.

Як повідомила в ефірі "112 Укураїна" речник столичної поліції Оксана Блищик, наразі затримано близько 20 учасників сутички біля Будинку профспілок у Києві, їхні особи встановлюються.

"Про фактичне затримання не йде мова, цих людей доставили до Шевченківського управління поліцією", - наголосила вона.

Крім того, зазначається, що повідомлень про потерпілих в результаті сутички біля Будинку профспілок у Києві у поліцію не надходило.

Наразі правоохоронці продовжують нести службу поблизу Будинку профспілок.

Як повідомив на своїй сторінці в Facebook нардеп Семен Семенченко, близько 30 зловмисникам вдалося втекти.

"Як я і припускав, ситуація з тітушками на Хрещатику сама собою не вирішилася. Незважаючи на цинічну брехню, поширювану в окремих засобах масової інформації, в результаті поліція затримала 20 тітушок, які забарикадувалися в Будинку профспілок, ще близько 30 змогло втекти", - написав він, додавши, що на камери центральних телеканалів ці люди зізналися, що їх найняли за 1000 грн. в день невідомі їм люди, один з яких - нібито представився народним депутатом України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Києві невідомі закидали Росспівробітництво фаєрами.