ua en ru

ВООЗ рекомендує Україні брати на себе відповідальність за можливі побічні наслідки під час вакцинації від грипу А (Н1N1).

Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендує Україні брати на себе відповідальність за можливі побічні наслідки під час вакцинації від грипу А (Н1N1), вакциною, поставленою ВООЗ. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції керівник бюро ВООЗ Ігор Поканевич, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ризик від захворювання (смерті) набагато вищий, ніж ризик від вакцинації... Держава повинна визначити для себе, що важливіше, і взяти цю відповідальність на себе", - наголосив він.

Він також закликав реєструвати надану ВООЗ вакцину за прискореною процедурою. "Прискорений шлях - це коли національний орган, де реєструються лікарські засоби і вакцини, приймає інформацію про клінічні дослідження, про інші дослідження з тих країн, де вони вже були проведені, і не проводить ці дослідження в себе в країні", - сказав він.

Він додав, що у випадку прискореної реєстрації вакцини, все одно проводиться перевірка на її безпечність і стерильність.

І.Поканевич зазначив, що ВООЗ продовжує переговори з урядом України щодо поставки вакцини від грипу А (Н1N1). За його словами, поки невідомо яка вакцина, і коли, буде поставлена в Україну. Він зазначив лише, що планується дві поставки. Перша - близько 1 млн доз для вакцинації груп ризику.

Він наголосив, що ВООЗ надає такі ж вакцини, які і закуповують для себе розвинені країни.