ua en ru

ВООЗ і Німеччина відкрили в Берліні центр збору даних про пандемії та епідемії

ВООЗ і Німеччина відкрили в Берліні центр збору даних про пандемії та епідемії Фото: ВООЗ і Німеччина відкрили в Берліні центр даних про пандемії та епідемії (Getty Images)

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) і влада Німеччини відкрили в Берліні центр зі збору та аналізу даних про пандемії та епідемії. Серед його завдань надання країнам інформації та рішень, що дозволяють швидше і ефективніше реагувати на спалахи небезпечних захворювань.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресреліз ВОЗА.

"Світ повинен мати можливість визначати нові явища з пандемічним потенціалом і відстежувати заходи з боротьби з хворобами в режимі реального часу, щоб забезпечити ефективне управління ризиками пандемії та епідемії", - наводиться в релізі Заява гендиректора ВООЗ Тедроса Аданома Гебрейесуса.

За його словами, центр стане ключем до зусиль країн у боротьбі зі спалахами небезпечних інфекційних захворювань. Крім того, дані Центру дозволять створювати системи, що допомагають ділитися експертним досвідом у всьому світі.

Берлінський центр, зазначив Гебрейесус, зосередить увагу на аналізі даних та оцінці ризиків, пов'язаних із захворюваннями, на ранніх стадіях, перш ніж вони поширяться і "призведуть до смертей і суспільних потрясінь".

ЦЕНТР у Берліні є частиною програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій у сфері охорони здоров'я. Він стане новим видом співпраці країн і партнерів у світі для боротьби з пандеміями та епідеміями. У його завдання входить підтримка роботи експертів, забезпечення країн інструментами, які дозволять ефективніше і швидше приймати рішення про те, як оцінювати сигнали про спалахи небезпечних захворювань.

Директором Берлінського центру призначений доктор Чикве Іхеквеазу. В цей час він очолює Нігерійський центр з контролю за захворюваннями.