ua en ru

Питання нових санкцій щодо РФ стоїть на порядку денному, - Меркель

Питання нових санкцій щодо РФ стоїть на порядку денному, - Меркель Джерело фото:EPA
Європейський союз розглядає можливість введення нових санкцій щодо Росії.

Європейський союз розглядає можливість введення нових санкцій щодо Росії. Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель на що проходить в Австралії саміті "Великої двадцятки", передає ВВС.

За її словами, поточна ситуація з конфліктом в Україні незадовільна, тому список нових осіб, щодо яких можуть бути введені санкції, знаходиться на порядку денному.

На полях саміту передбачена зустріч Меркель з російським лідером Володимиром Путіним, однак канцлер заявила, що не очікує "неочікуваних, якісних змін".

Між тим президент Путін, відповідаючи в Брісбені на питання журналістів про погіршення відносин з Меркель, зазначив, що Росія діє, виходячи з інтересів, а не симпатій і антипатій, як і канцлер Німеччини, тому "значних змін" у відносинах Путін не помітив.

Говорячи про санкції, Путін зазначив, що вони суперечать принципам "Великої двадцятки", а також міжнародного права, відповідно до якої санкції можуть бути введені під егідою ООН і Ради безпеки. Більш того, подібні заходи суперечать принципам СОТ, яку США допомогли заснувати, додав російський лідер.

Нагадаємо, Президент США Барак Обама на саміті G-20 назвав дії Росії в Україні "загрозою всьому світу".