ua en ru

Volkswagen має намір продати Ducati, - Reuters

Volkswagen має намір продати Ducati, - Reuters Фото: Volkswagen

Автоконцерн задумався про продаж італійського мотобренда

Автомобільний концерн Volkswagen (VW) розглядає можливість продажу італійського виробника мотоциклів Ducati для стабілізації ситуації в компанії після скандалу з викидами. Про це повідомляє Reuters.

Повідомляється, що Volkswagen скорочує, в тому числі скорочує тисячі робочих місць у своєму основному бренд легкових автомобілів, щоб оплатити багатомільярдну зміну паливного стандарту "Євро".

VW доручив інвестиційному банку Evercore оцінити можливі варіанти, включаючи продаж марки Ducati, яку підрозділ Audi купив в 2012 році приблизно за 860 млн євро (935 млн доларів).

В той час, як VW послався на Audi для коментарів. Audi і Evercore коментувати можливий продаж бренду.

У червні минулого року VW заявила, що вона перегляне свій портфель активів і брендів, відродивши спекуляції серед аналітиків про те, що "непрофільні" підприємства, такі як Ducati або виробництво дизельних двигунів для машинобудування, можуть бути виставлені на продаж.

Нагадаємо, раніше Федеральний окружний суд США затвердив договір німецького автоконцерну Volkswagen з американськими автодилерами про виплату 1,21 млрд доларів в рамках "емісійного скандалу". Компанія зобов'язана виплатити кожному з 652 своїх американських дилерів в середньому по 1,85 млн доларів протягом 18 місяців.