ua en ru

Volkswagen і російська група ГАЗ створять СП, - джерело

Німецький автоконцерн Volkswagen і російська група ГАЗ планують створити СП. Німецький автовиробник внесе до СП завод у Калузі проектною потужністю 180 тис. машин на рік, а російський учасник - конвеєр в Нижньому Новгороді, на якому може випускатися 120 тис. автомобілів на рік, сказали Reuters джерела.
Джерело в галузі уточнило, що при тризмінному режимі роботи завод Volkswagen може виробляти 180 тис. автомобілів на рік у Калузі вже зараз.
ГАЗ і Volkswagen готуються подати на наступному тижні спільну заявку в Мінекономрозвитку на отримання пільг з промислового складання, сказав федеральний чиновник, який попросив не називати його імені.
Влада РФ у минулому році вирішила посилити вимоги до промсборки автомобілів, піднявши планку мінімального обсягу виробництва та вимоги щодо локалізації.
Тепер всі автовиробники, які бажають отримати митні пільги по промсборці, зобов'язані підписати з урядом РФ меморандуми до 28 лютого.
СП буде випускати широкий модельний ряд автомобілів Volkswagen та Skoda, при цьому Volkswagen планує організувати в Нижньому Новгороді збірку трьох моделей - Volkswagen Jetta, а також Skoda Oktavia і позашляховика Yeti.