ua en ru

Військову прокуратуру сил АТО очолив Костянтин Кулик, - Матіос

Військову прокуратуру сил АТО очолив Костянтин Кулик, - Матіос Фото: головний військовий прокурор України Анатолій Матіос

Дана прокуратура буде діяти на території Донецької, Луганської, Харківської та Запорізької областей

Генеральний прокурор України Віктор Шокін підписав наказ про створення Військової прокуратури сил антитерористичної операції (АТО), яку очолив Костянтин Кулик. Про це заявив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос сьогодні під час брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Прийнято рішення, підписані відповідні накази генеральним прокурором України про створення єдиної військової прокуратури сил антитерористичної операції на правах регіональної, яка буде займатися дотриманням законності, розслідуванням кримінальних проваджень, виявленням, фіксацією та напрямком кримінальних справ до суду цих питань на території кількох областей - це Луганська, Донецька, Харківська та Запорізька області", - заявив Матіос.

Він також повідомив, що головою цієї прокуратури призначений Костянтин Геннадійович Кулик. "Він рік провів в АТО, будучи начальником управління військової прокуратури в зоні АТО. Це кадровий військовий прокурор", - сказав Матіос.

Матіос підкреслив, що військова прокуратура сил АТО разом з СБУ будуть фіксувати злочини, які віднесені до розряду злочинів проти людства.

Нагадаємо, раніше Анатолій Матіос повідомляв, що Шевченківський районний суд Києва ухвалив рішення про доставку в суд та взяття під варту начальника Генштабу ВС РФ Валерія Герасимова. Заочно арештовані також 10 російських військовослужбовців.