ua en ru

Прокуратура поверне Міноборони землі військового полігону площею 400 га

Прокуратура поверне Міноборони землі військового полігону площею 400 га Фото: суд

Рішенням суду визнано недійсним розпорядження Тарутинской райдержадміністрації

Господарський суд Одеської області задовольнив позовні вимоги військового прокурора Білгород-Дністровського гарнізону в інтересах держави в особі Міністерства оборони України та Білгород-Дністровської квартирно-експлуатаційної частини району в Тарутинской райдержадміністрації Одеської області. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

Рішенням суду визнано недійсним та скасовано розпорядження Тарутинской райдержадміністрації, яким у 2006 році незаконно вилучені земельні ділянки колишнього Тарутинського загальновійськового полігону площею 400 га і надана фермерському господарству у довгострокову оренду для вирощування сільськогосподарської продукції.

Зазначимо, ринкова вартість зазначених земель становить понад 11 млн грн.

Завдяки вжитим заходам представницького характеру зазначені земельні ділянки, за цільовим призначенням належать до земель оборони, будуть повернуті військовому відомству.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глава Антикорупційної ініціативи ЄС (EUACI) в Україні Ека Ткешелашвілі розповіла, коли Україна зможе побороти корупцію.