ua en ru

Військова операція на півночі Малі знаходиться у фінальній стадії, - Олланд

Військова операція французьких сил на півночі Малі знаходиться у фінальній стадії. Про це напередодні ввечері заявив Президент Франції Франсуа Олланд, передає BBC. За словами французького лідера, в даний час бойові дії йдуть в гірському масиві Іфогас на півночі Малі поруч з алжирської кордоном.

"Це фінальна частина операції, так як саме в горах Іфогаса відбувається перегрупування сил ісламістів. Наші друзі з республіки Чад почали вчора бойову операцію, яка обернулася серйозними втратами. Я б хотів висловити свою вдячність Чаду", - сказав Олланд. Нагадаємо, що 22 лютого в Малі загинули 13 військовослужбовців їх республіки Чад.

З 11 січня 2013 р. у військовій операції проти ісламістів беруть участь до 4 тис. французьких військовослужбовців, яким допомагають загони регіонального блоку західноафриканських держав ЕКОВАС.

Удари французької авіації і спільні з малійською армією та армією ЕКОВАС наземні військові дії дозволили в короткі терміни вибити бойовиків з основних міст на півночі Малі - Гао, Тімбукту і Кидалу.

Читайте також: Африканські миротворці під час боїв у Малі ліквідували 65 ісламістів