ua en ru

Вода відходить, майже 80 будинків ще підтоплені: що відомо про ситуацію в Кривому Розі

Вода відходить, майже 80 будинків ще підтоплені: що відомо про ситуацію в Кривому Розі Фото: в Кривому Розі рівень підтоплення знижується (t.me/V_Zelenskiy_official)

Через пошкодження гідротехнічних споруд в Кривому Розі підтопленими залишається 79 будинків. Рівень води у районах, які постраждали від наслідків атаки, відходить.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заступника глави Офісу президента Кирила Тимошенка в Telegram.

"В результаті злагоджених дій наших служб, вода відходить. Це вже можна спостерігати на прикладі парку Мершавцева. Вчора там максимальний рівень води сягав 190 см, зараз - 65 см. І ця позитивна динаміка буде спостерігатися і надалі", - написав Тимошенко.

За його словами, годину тому була завершена робота з установки чергового затвору, що вплинуло на об’єм витоку води.

Наразі підрозділи ДСНС відкачують воду в чотирьох будинках Інгулецького району, які постраждали та ще семи будинках Центрально-Міського району.

Заступник глави ОП зазначив, що наразі залишаються підтопленими 79 зі 116 приватних житлових будинків та присадибних ділянок.

"Працюємо і там. Роботи з ліквідації тривають повним ходом", - додав Тимошенко.

Нагадаємо, що вчора ввечері РФ випустила 8 крилатих ракет ("Кинджал" та "Іскандер") по гідротехнічній споруді у Кривому Розі, а саме дамбі Карачунівського водосховища.

Через що були підтоплені більше 100 приватних будинків та подвір'їв, а рівень води в річці Інгулець піднявся від 1 до майже 2 метрів на різних ділянках. У деяких районах були вимушені оголосити евакуацію.

Вже сьогодні, коли Кривий Ріг ще ліквідовує наслідки ворожої атаки, стало відомо про нові ракетні обстріли міста.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.