ua en ru

У Львівській області з менінгітом госпіталізована 21 людина, - МОЗ

У Львівській області з менінгітом госпіталізована 21 людина. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України (МОЗ).

За оперативними даними Головного управління Держсанепідслужби у Львівській області, з початку липня 2013 р. у різних районах та населених пунктах регіону було зареєстровано 42 хворих (у тому числі троє дітей віком п'ять, шість, вісім років і 17 дітей віком від 13 до 17 років) з клінічно встановленим діагнозом серозний менінгіт або з підозрою на наявність цього захворювання.

Станом на 31 липня 2013 р. на стаціонарному лікуванні перебуває 21 особа (зі них 12 дітей до 17 років). Перебіг захворювання - легкий та середньої важкості. Хворим надається необхідна медична допомога.

За попередніми результатами проведеного епідрозслідування спільного фактору передачі збудника інфекції не встановлено. Усі випадки захворювань - спорадичні, не пов'язані між собою, лабораторно не підтверджені. Дитячі дошкільні та оздоровчі заклади жоден з хворих не відвідував.

За інформацією Головних управлінь Держсанепідслужби у Рівненській, Івано-Франківській, Закарпатській та Волинській областях з початку 2013 р. станом на 31 липня 2013 року лабораторних випадків ентеровірусних інфекцій серед населення не зареєстровано.

За інформацією Головного управління Держсанепідслужби у Тернопільській області, у липні 2013 р. отримано три екстрених повідомлення про випадки підозри на ентеровірусну інфекцію у дітей.

Читайте також: У Росії у 20 вихованців дитсадка виявлений менінгіт

Крім того, за словами головного педіатра департаменту охорони здоров'я Житомирської облдержадміністрації Тетяни Шевченко, серед жителів трьох сіл Малинського району та мікрорайонів міста Малина зареєстровані поодинокі випадки з клінічно встановленим діагнозом серозний менінгіт або підозри на серозний менінгіт. Лише у 21-річного хворого лабораторно підтверджено вірусну етіологію захворювання. У решти (п'ять випадків) результат негативний.

Станом на 1 серпня 2013 р. на стаціонарному лікуванні в інфекційному відділенні Малинської ЦРЛ залишається семеро дітей з діагнозом серозний менінгіт, перебіг захворювання середнього ступеню важкості. Серед хворих немає дітей раннього віку. Встановлено, що всі хворі за межі країни не виїжджали, ведуть активний спосіб життя. Усі ці поодинокі випадки не пов'язані між собою.